Osteopatia

Mitä Osteopatia On?

Osteopatia syntyi Pohjois-Amerikassa 1874 lääkäri Andrew Taylor Stillin toimesta. Ihmisen näkeminen kehon, mielen ja sielun muodostamana kokonaisuutena on ollut osteopatian ytimessä sen perustamisesta alkaen. Yhdysvalloissa kaikki osteopaatit ovat lääkäreitä, Euroopassa lääkärin ja osteopaatin koulutukset ovat erillisiä.
Osteopatia on Valviran hyväksymä manuaalinen hoitomuoto, jonka tavoitteena on kehon toimintahäiriöiden tutkiminen, hoitaminen ja ennaltaehkäisy. Osteopaatin koulutus on Suomessa nelivuotinen ja sisältää laajasti anatomian, fysiologian, erotusdiagnostiikan ja lääketieteen opintoja.
Hoito perustuu anatomian ja fysiologian tuntemukseen, jonka avulla pyritään ohjaamaan keho takaisin optimaaliseen asentoon ja toimintaan. Osteopatiassa ihminen hoidetaan kokonaisuutena, jolloin hoito ei keskity vain oirealueeseen. 

Keille Osteopatia Sopii?

Osteopatia sopii kaikille. Hoito on aina yksilöllistä ja sen myötä erittäin turvallista ja tehokasta.
Osteopatiassa käytetään monipuolisesti erilaisia tekniikoita hoidettavan kehon ja mieltymysten mukaan. Hoidossa käytetään mm. vipuvarsitekniikoita, jolloin raajoja vipuna käyttäen kohdistetaan rytmistä liikettä nikama- ja nivelalueille. Jännittyneitä lihaksia hoidetaan pehmytkudostekniikoilla. Vatsan alueen kudoksia, kalvoja ja elimiä hoidetaan erilaisilla visceratekniikoilla. Ylikierroksilla olevia kehon toimintoja rauhoitetaan inhiboimalla ja laiskoja, lukkiutuneita alueita aktivoidaan stimuloimalla.
Pään aluetta voidaan hoitaa erilaisilla kraniaalitekniikoilla vapauttamalla mm. kalvojen jännityksiä tai vaikuttamalla onteloiden toimintaan. Nikamia ja niveliä hoidetaan artikulaatiolla ja mobilisaatiolla lisäämällä liikkuvuutta sekä manipulaatiolla, jossa passiivisella liikkeellä turvallisesti avataan ja vapautetaan lukkiumia.

Mihin Osteopatia Auttaa?

Osteopatialla voidaan hoitaa lähes kaikkia kehon ongelmia. Istumatyötä tekevät tulevat usein selkä,- ja niska-ja hartiakipujen vuoksi. Niiden syynä ovat muun muassa asentovirheet.
Osteopatiassa hoidetaan hermoston toimintahäiriöitä, kuten puutuneita ja tunnottomia käsiä sekä huimausta. Myös migreeni, päänsärky ja purentavirheet ovat osteopaateille tuttuja.
Nykyihmisiä usein vaivaavat ongelmat kuten unettomuus, masennus ja stressi ovat monelle syitä hakeutua osteopaatin vastaanotolle.
Urheilijat tulevat vastaanotolle yleensä rasitusvammojen ja lajikohtaisten vaivojen vuoksi. Yksilöllinen hoito nopeuttaa paranemista ja auttaa kehon palautumisessa.

Laitetaanko Paikat Kuntoon?

fiFinnish